Van e borászatának / pincészetének különleges storyja, tárgya (díjnyertes, legnagyobb, legszebb, legöregebb stb.), vagy bármi más, amelyet honlapunkon publikálhatunk és amely marketingkommunikációs során felhasználható?
A Tagyon Birtok borászatának története szorosan összefonódik a Balaton-felvidék csodálatos tájával. 2009-ben találkoztunk először a birtokkal, akkor még egy romos présház állt a hegyoldalban, kevesebb szőlővel, borral és vendéggel. Az évek alatt azonban minden egyre nagyobbá, szebbé, újabbá és profibbra formálódott. Felújítottuk a présházat, pincét építettünk, szőlőt telepítettünk, tartályokat, hordót vásároltunk, kemencét építettünk, és egy kis kertet ültettünk. Egyre több programot szerveztünk magunknak, barátainknak és vendégeinknek. Évről évre többen hozták el hozzánk családjaikat, vagy tartották nálunk esküvőjüket, céges csapatépítőjüket. Mára a Tagyon Birtok egy igazán különleges helyszínné vált, ahol a gyönyörű panoráma, a borászat egyedülálló karaktere és a szívélyes vendégszeretet egyaránt otthonossá varázsolja a látogatókat.
Tagyon Birtok közel 4 hektáros területén nemcsak szőlőtőkéket találunk, hanem dió, alma, cseresznye, meggy, barack, szilva és mandula fákat is. Rögtön a pince előtt kialakítottunk egy 600 nm-es konyhakertet is, amelyből a tavasztól őszig terjedő időszakban friss, helyi finomságokkal gazdagodunk. A zöldségek, gyümölcsök feldolgozásával próbáljuk megőrizni a helyi ízeket, hogy vendégeink bármikor belekóstolhassanak a táj gazdag ízvilágába.
A birtok teljes egészében kutyabarát, így a négylábú kedvencek is élvezhetik a természet közelségét és a csodálatos környezetet. Borászatunk célja, hogy a természet adta lehetőségeket maximálisan kihasználva, fenntartható módon és a legmagasabb minőséget képviselve hozzunk létre borokat. A birtok borai egyedülálló karakterük révén tükrözik a hely szellemét, és 2023-ban elnyertük Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka címet, amely a munkánk iránti elkötelezettségünket és szakértelmünket igazolja. Minden borunk egy történetet mesél el a tájról, a hagyományról és az időről, amelyet szeretettel ápolunk.