Borászatok
„A föld szeretetét nem lehet megtanulni. Csak az tudja becsülni és értékelni igazán, aki beleszületett ebbe a környezetbe, aki már gyerekkorában felismeri és meglátja benne a szépséget, a föld adta lehetőséget és értéket.”
Legyen a vendégünk kulináris élvezetekre Reziben és kapcsolódjon ki egy igazi autentikus környezetben! Élvezze, érezze a csodás vidék hangulatát, finom boraink ízét egy borkóstoló keretein belül! Beszélgessünk zenéről, borról, családról! Jöjjön velünk egy Rezit bemutató sétára a környéken és hagyja magát elvarázsolni a fantasztikus tájjal!
A badacsonyi táj, a szőlő és a bor tisztelete, szeretete határozta meg családunk szakmaválasztását.
Borbély Gyula és Gabriella 1981-ben telepítették első közös ültetvényüket egy nászajándékba kapott régi családi területen, Badacsonytomajon, ekkor még nem sejtve, hogy a későbbi birtok központ alapjait tették le.
Borászat vagyunk a Balaton-Felvidéki Nemzeti Parkban. Küldetésünk megmutatni és megkedveltetni, hogy milyen belső értékeket képes ez a vidék teremteni minőségi borok révén.
Nem ismerünk megalkuvást tételeink születésénél. A nemzetközi mércét vesszük alapul, ezáltal nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy borainkban a gyümölcscentrikusság tökéletes harmóniába kerüljön az egyedi mikroklíma és talaj adottságaival egyaránt.
Célunk a helyi, illetve különleges szőlőfajták bemutatása és a borvidék adottságainak leggazdagabb, legkomplexebb módon történő bemutatása és poharakba juttatása.
Minden egyes Büttner logóval ellátott palack garancia a magas minőségre.
Bortermelő őseink 1721-ben ültették el azt a gondolatot, amely végül, megannyi szüret után, 1988-ban érett meg arra, hogy generációk tudására alapozva pincét építsünk, 1 hektárnyi szőlőterülettel.
A megcsillanó napsugarak, az újbor semmihez sem fogható, csodálatos illata, kacér ízei és az a pici kis mámor tökéletes egységgé olvadtak össze!
Borász család vagyunk.
Egy család önmagában is több, mint a tagok összessége, ám ha a Balaton és a bor fűszerezi az életet, akkor létrejön az az életforma, amit csak szívvel-lélekkel, belülről fakadóan lehet élni. Szerintünk legalábbis így érdemes.
Várunk szeretettel Paloznakon, a Balaton egyik legszebb településén, valamint a Homola Borterasz & Borboltban gyönyörű kilátással, lélekmelengető borokkal.
Családi borászat Ranolder János püspök egykori birtokán, Európa egyik legrégebbi borvidékén. Célunk, hogy olyan borokat készítsünk, amiket csak itt, Csopakon lehet.
A KABOR Somlói Borbirtok a Somló-hegy nyugati lejtőin, 1,5 hektár területen fekvő családi szőlészet és borászat, a szőlőterület jelentős része több generáción keresztül továbbörökített, a szőlő és a bor iránti szenvedéllyel gondozott családi birtok.
Olyan borokat készítünk, melyek a szőlőfajta jellegzetességei mellett, hitelesen mutatják be a Káli-vidék sajátos, minerális ízvilágát.
Igaz bor, igaz emberek…
Borbirtokunk filozófiájában a teljességre törekvő egyszerűség a kulcsfogalom, mely az ember és a föld, a szőlő és kéz beszélgetésén keresztül a munka szeretetében nyilvánul meg.
Kőróka Pince Bor és BBQ egész évben nyitva
A Káli-medencében fekvő családi borászat a szőlő és bortermelés hagyományait újragondolva, a korszerű technológiát az évszázados módszerekkel ötvözve készíti kézműves borait. A szőlőhegy természetes szépségét jól kiegészíti az élő tűz füstös melege, a tűzön készült ételek izgalmas ízvilága. A szép borok jóízű BBQ falatokkal kiegészítve teljesednek ki. Ezért választottuk szlogenünket: BOR és BBQ ! A Kőróka Pince Bor és BBQ éttermében szmókerben sütött, BBQ sültekkel várjuk vendégeinket. A magyar angus marha szegy és nyak mellett csirkemellet, sertés csülköt, és tépett tarját kínálunk. De nem feledkeztünk meg vegetáriánus, valamint glutén- és laktózérzékeny vendégeinkről sem, akik szintén tudnak választani étlapunkról. Leveseink, BBQ húsos fogásaink glutén mentesek, laktóz érzékeny vendégeinknek pedig a szakácsok ajánlják egyes köreket cseréjével a számukra megfelelő fogásokat. A főfogásokat napi levesekkel, házilag készült édességekkel egészítjük ki, egy bőséges ebéd vagy vacsora élményét nyújtva, melyhez saját borainkat, illetve házi szörpöket kínálunk. Akik csak rövid időre térnek be hozzánk, egy lila hagymás, házi zsírral megkent kenyér mellett is végig tudják kóstolni a családi borászat jóféle, zamatos borait
Egész évben várjuk vendégeinket borkóstolókkal, borvacsorákkal, programokkal, emellett lehetőséget nyújtunk családi, baráti, és céges összejövetelek megtartására.
Badacsony Magyarország ékszerdoboza, és ezt szeretnénk minél többeknek megmutatni. Hisszük, hogy ez a világ egyik legszebb szeglete, a Balaton partján.
„A bor számomra végülis az egyetlen kifejezési mód arra, hogy hogyan is gondolkodom a mai világunkról”– Légli Ottó
Egy igazi badacsonyi élmény
Végre egy hely Badacsonyban, ahol a szezonon kívül is kényelmesen tudsz étkezni és bort kóstolni.
A fogadóház és borbirtok egy elegáns, barátságos hely bórkóstolásra, pincelátogatásra, egy könnyed étkezésre, sőt még reggelire is. Csoportoknak, rendezvényekre ideális helyszín.
"Történetünk 1991-ben kezdődött, de a szőlőtermesztéshez, borkészítéshez való kötődés a családban több generációra vezethető vissza. Gyermekkorom – „lovas kocsis, szalonnasütős ” – szüreti élményei meghatározták és megalapozták felnőtt életemet."
Pócz József
Szőlő, bor, szerelem...Rubin Borászat.
A jó bor itt születik, nem pedig készül!
Öt generációt felölelő családi gazdaságunk története 1850-ben kezdődött Nemespécselyen, a Balatonfüred–Csopaki Történelmi Borvidék területén. Idestova 170 éve gyarapodó vincelléri tapasztalataink birtokában valljuk, hogy az igazán finom borok készítéséhez nem csupán a szőlőt és az abból préselt nedűt kell ismernünk és szeretnünk, hanem a tájat és a földet is, ahol a szőlőtőkékhez hasonlóan a hagyományok is mélyen gyökereznek.
Tagyon Birtokon igyekszünk minden lehetőséget megragadni, hogy a környék adta fantasztikus lehetőségeket kihasználjuk, ezért gyakran járunk borkóstolóra, vitorlázni, bicikli túrázni, gyalogtúrázni vagy csak készítünk valami finomat és csapunk egy kellemes estét.
Lelkes családi pincészetként filozófiánk, hogy nincs jobb a valódinál, nincs szebb a természetesnél. Ennek megfelelően legfontosabb feladatunknak a kiváló minőségű, vegyszermentes szőlő termelését tartjuk és a szőlő saját élesztőivel dolgozunk. Borainkra olyan alkotásként tekintünk, melyek a szüret pillanatában már elhatározott, de még kialakulatlan művek, amiknek legszebb arcát feladatunk megmutatni.